Hírek

,

„Legyél Te is agrárgépész! Országos Bajnokság!”

Intézményünk 2023. szeptember 22-én jelentkezett a MEGFOSZ által szervezett „Legyél Te is agrárgépész! Országos bajnokság!” többfordulós vetélkedőjére a Csikók elnevezésű csapattal, amely VI. helyezést ért el.
Tovább olvasom
,

Szalagavató 2024

2024. március 01-én került sor a tanév egyik legrangosabb és legjelentőségteljesebb eseményének, a szalagavató ünnepségünknek a megtartására Intézményünk fenntartójának, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nek a rendezvényházában.
Tovább olvasom

Klasszikus orosz irodalom előadás-sorozat

Dr. Bognár Ferenc öt héten keresztül tartott előadásokat Intézményünk könyvtárában a 11. A osztály tanulóinak.
Tovább olvasom

Balettelőadás az Operaházban

A Magyar Állami Operaház által szervezett OperaKaland rendezvénysorozat középiskolások számára fenntartott főpróbáján Intézményünk 42 tanulója és 6 oktatója vehetett részt 2024. január 11-én.
Tovább olvasom

Példaképek előtt

2024. január 10-én került sor a Gluzek Gyula Agráripari Mentorprogramba pályázó tanulók meghallgatására. Az intézmény 27 kiváló tanulója 6 szakirányú képzési területre nyújtott be pályázatot.
Tovább olvasom

ÁLDOTT ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK! – ADVENT 2023

„Az ádventi várakozás lényege szerint: várakozás arra, Aki van; ahogy a szeretet misztériuma sem egyéb, mint vágyakozás az után, aki van, aki a miénk. Persze, erről a várakozásról és erről a vágyódásról csak dadogva tudunk beszélni.” Pilinszky János: A várakozás szentsége
Tovább olvasom

Hibridkukorica címer 3D modellezése

A „SZTE TTIK Kutatóiskolája 2022/2023.” címet elnyert középiskolák között található a Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium is. A mezőhegyesin kívül az ország számos középiskolája vett részt 2023. december 8-án a szegedi egyetem Bolyai tantermében megtartott konferencián.
Tovább olvasom

Nonius Yunior Borlovagrend

A 2023/2024-es tanévtől kezdve a kollégium tanulói (a 9. évfolyamosok kivételével) Gajda Attila kollégiumi nevelőtanár vezetésével „Boríték” – borász-szőlész szakkört látogathatnak heti rendszerességgel, ahol megismerkedhetnek az alapvető fogalmakkal, illetve a magyar borkultúra alapjaival. A szakkörre szülői beleegyezéssel lehet jelentkezni.
Tovább olvasom

Belakták a mezőhegyesi diákok az új kollégiumot – interjú

Török Mónika készített interjút Janovszki László általános igazgatóhelyettes, kollégiumvezető úrral és Fekete Adrienn szakmai igazgatóhelyettes, kollégiumvezető asszonnyal a kollégiumi beköltözésről, az új házirendről, a kollégiumi életről.
Tovább olvasom
,

Oktatói továbbképzés 2023 – XXI. századi ismeretek, korszerű üzemi körülmények

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. sikeres pályázaton vett részt a Herman Ottó Intézet által meghirdetett „Precíziós gazdálkodás, térinformatika a mezőgazdaságban, robotika az állattenyésztésben” oktatói továbbképzés lebonyolítása kapcsán.
Tovább olvasom
,

A jövő agrárgenerációját keressük

Összefogott az üzleti élet az oktatással, példaértékű kezdeményezés keretében épül oktatóterem a Ménesbirtok, a FirstFarms Hungary Kft. és az Aliter-P Kft., a Big Dutchman technológiai forgalmazó közös projektjeként.
Tovább olvasom

Varnyúavató 2023

Az 1950-es évek első felében fekete egyenruhájuk miatt az ipari tanulókat „varnyúknak” csúfolták Mezőhegyesen. Ez a gúnynév később egy kedves helyi hagyománnyá szelídült, az itteni gólyabál nevét adja.
Tovább olvasom
,

NAK Pályaorientációs Nap 2023

2023. október 12-én, csütörtökön 08.00 és 14.00 óra között minden érdeklődőt szeretettel várunk a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és iskolánk hagyományos pályaorientációs rendezvényén!
Tovább olvasom
,

Mintaiskolát építünk és úgy is kell kinéznünk – tanévnyitó ünnepség

Iskolánkban hivatalosan 2023. szeptember 4-én vette kezdetét az idei tanév, a Jung József téren megrendezett tanévnyitó ünnepségünkkel.
Tovább olvasom

Nyolc év alatt megdupláztuk a tanulói létszámot – interjú

Török Mónika készített interjút Tarkó Gábor igazgató úrral a nyári iskolai életről, a beiskolázásról és a beruházásokról (Rádió 7 Közös nevező, 2023. augusztus 28-i adás)
Tovább olvasom

Szakmakóstoló pályaorientációs programhét 2023

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezésében idén is fogadtuk a mezőgazdaság iránt érdeklődő kisiskolásokat.
Tovább olvasom

Kiváltságos helyzetben vagyunk – pedagógusnap 2023

2023. június 16-án az Intézmény székhelyén zajló beruházások megtekintését hagyományos pedagógusnapi ebéd, a jutalmak átadása és nyugdíjas találkozó követte.
Tovább olvasom

Hagyománytisztelet és úttörő fejlesztések – ballagás 2023

2016 óta a lovas ballagás része az Intézmény hagyományrendszerének. A Mezőhegyesi Szakképző Iskola a múlt örökségét tisztelve építi a mezőgazdasági szakképzés jövőjét.
Tovább olvasom
,

Ezüstérem a Mezőgazdasági Gépész SZKTV országos döntőjében

2023. április 26-án a Szakma Sztár Fesztiválon tanulónk, Hegedűs József a dobogó második fokára állhatott fel és a KITE Zrt. különdíját is elnyerte.
Tovább olvasom

A beruházások aktuális státusza – interjú

Török Mónika készített interjút Tarkó Gábor igazgató úrral az iskolát érintő beruházásokról (Rádió 7 Közös nevező, 2023. március 27-i adás)
Tovább olvasom
,

Lehetőséget teremtünk – szalagavató 2023

2023. március 3-án, három év után ismét megtartottuk hagyományos szalagavató ünnepségünket a József Attila Általános Művelődési Központ színháztermében.
Tovább olvasom
,

Könyvátadó ünnepség

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elsők között nyújtott segítő kezet megújult iskolai könyvtárunk berendezéséhez – 400 kiadványt adományoztak tanulóink részére
Tovább olvasom
,

Mentori szerződésbe foglalt jövő

Hét újabb tanulónk két céggel írt alá támogatási szerződést a Gluzek Gyula Agráripari Mentorprogramban
Tovább olvasom

Adventi Nap 2022

A Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Diákönkormányzata és Osztályfőnöki Munkaközössége idén is színes programokkal várta a tanulókat hagyományos karácsonyi rendezvényünkön.
Tovább olvasom
,

A Szegedi Tudományegyetem Kutatóiskolája lettünk

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara által meghirdetett Kutatóiskola pályázatra benyújtott kutatási programunk az I. helyen végzett
Tovább olvasom
,

Halloween party és jelmezverseny

2022. november 9-én egy rémesen jó bulit tartottunk a főépület aulájában.
Tovább olvasom
,

InQ-Bátor tehetséggondozó műhely

Intézményünk 2017 óta regisztrált Tehetségpont, tagja a Kárpát-medencei tehetséghálózatnak, de ettől függetlenül is elkötelezett támogatója a tehetséggondozás, a tehetségtámogatás ügyének.
Tovább olvasom
,

Nemzeti Öntözési Mintaprogram Mezőhegyesen

2022. október 27-én üzembe helyeztük Európa egyik legnagyobb és legkorszerűbb öntözőrendszerét Mezőhegyesen, amely az utóbbi évtizedek egyik legfontosabb mezőgazdasági fejlesztése.
Tovább olvasom

Csőrhosszal nyerte a 9.A a kisvarnyúk idei versenyét

Az 1950-es évek első felében fekete egyenruhájuk miatt az ipari tanulókat „varnyúknak” csúfolták Mezőhegyesen. Ez a gúnynév később egy kedves helyi hagyománnyá szelídült, az itteni gólyabál nevét adja.
Tovább olvasom
,

Szakmai Nap – NAK Pályaorientációs Nap

2022. október 12-én, szerdán 08.00 és 14.00 óra között minden érdeklődőt szeretettel várunk a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és iskolánk hagyományos pályaorientációs rendezvényén!
Tovább olvasom

Rendezvénynaptár

Nem található aktuális esemény!
https://ledepartement66.fr/wp-content/slot-gacor-terbaru-hari-ini-2022/ http://ind.unitru.edu.pe/judi-game-slot-gacor-2022-terpercaya/ https://tech.ui.edu.ng/includes/ https://tech.ui.edu.ng/misc/ https://sztanna-szany.edu.hu/slot-terbaik-dan-terpercaya-no-1/ https://sztanna-szany.edu.hu/link-daftar-slot-gacor-2022/ https://goganfaiskola.edu.hu/rajavigor-login-toto-slot-gacor-terpercaya/ https://goganfaiskola.edu.hu/daftar-11-situs-slot-gacor-terpercaya/ https://goganfaiskola.edu.hu/21-daftar-situs-judi-slot-gacor-terpercaya/ https://goganfaiskola.edu.hu/15-link-situs-slot-gacor-terbaru-2022/ https://tmihaly-bp18.edu.hu/slot-gacor-deposit-dana-5000/ https://tmihaly-bp18.edu.hu/wp-includes/block-patterns/ https://szechenyi-polgardi.edu.hu/daftar-13-situs-slot-gacor-2022/ https://fekete-bp10.edu.hu/situs-judi-slot-deposit-ovo-5000/ https://fekete-bp10.edu.hu/wp-includes/block-patterns/ https://lisansaday.ticaret.edu.tr/wp-includes/sbobet/ https://szechenyi-polgardi.edu.hu/wp-content/daftar-13-situs-judi-slot-gacor-2022/ https://szechenyi-polgardi.edu.hu/daftar-13-situs-slot-gacor-2022/ https://fekete-bp10.edu.hu/situs-judi-slot-deposit-ovo-5000/ https://fekete-bp10.edu.hu/wp-includes/block-patterns/ https://tmihaly-bp18.edu.hu/wp-content/daftar-slot-online-gacor/ https://szechenyi-polgardi.edu.hu/link-slot-gacor-2022/ https://tmihaly-bp18.edu.hu/wp-includes/situs-slot-gacor-2022-terpercaya/ http://businessdepot.us/situs-judi-slot-gacor-maxwin/ http://officecomm-setup.com/situs-judi-slot-gacor-gampang-menang/ http://congresoalimentos2017.vetcan.org/situs-slot-terbaik-dan-terpercaya/ https://borzsonysuli.edu.hu/situs-slot-gacor-maxwin/ https://mezohegyes-szakkepzes.edu.hu/situs-judi-slot-gacor-hari-ini/